Unofficial Allis Homepage
[Main Page] [Owners Registry] [Allis Store] [Parts Etc.]
Forum Home Forum Home > Allis Chalmers > Farm Equipment
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

180 Power Director Clutch

 Post Reply Post Reply
Author
Message
 Rating: Topic Rating: 1 Votes, Average 5.00  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
MN_M2 View Drop Down
Bronze Level
Bronze Level


Joined: 20 Feb 2012
Location: MN
Status: Offline
Points: 23
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MN_M2 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 180 Power Director Clutch
    Posted: 02 Mar 2012 at 6:02pm
We have a 180 that the power director clutch slip in both hi & low.  We checked the pressure on the power shift valve for the hi range and only have 100 psi @ about 3/4 throttle.  We check the relief under the dash, only 1 shim so we added the equivilent of 2 more shims but it didn't increase the pressure much if any.  Where do I look next? 
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
DrAllis View Drop Down
Orange Level
Orange Level


Joined: 12 Sep 2009
Status: Offline
Points: 4630
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DrAllis Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Mar 2012 at 6:35pm
You're probably in the right place. Did you remove the regulating spool ?? or just add shims?? I'll bet the spool is stuck....needs to be pulled out and polished and maybe polish the bore to get it to slide freely...be careful, there's a little plunger in one end of the spool that can be lost if you don't know it's there.
Back to Top
MN_M2 View Drop Down
Bronze Level
Bronze Level


Joined: 20 Feb 2012
Location: MN
Status: Offline
Points: 23
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MN_M2 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Mar 2012 at 8:28pm
Thanks DrAllis, took it apart again, the spring & valve plunger came out but the spool did not, I could feel it with my finger was able to turn it & move it some.  Put it back together w/o shims hoping it would move back down and now I have 250 psi just above idle, went up to about 290 psi when throttled up some.   I think if I could get the spool out & clean good I'd have it.  If I get the spool out what should I polish it with?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.


Help Support the
Unofficial Allis Forum